Nema dužničke klopke

21:36 14. 07. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

PODGORICA - Nema osnova za navode o "dužničkoj klopci" Kine za Crnu Goru, koje je izneo Metju Palmer, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan, izjavio je predstavnik za medije Ministarstva spoljnih poslova Kine Žao Liđijan, javlja RTCG, pozivajući se na pisanje Pobjede.

Tokom posete Crnoj Gori prethodne nedelje, Palmer je rekao da je "Kina uspostavila diplomatiju dužničke klopke u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu".

"Kina i Crna Gora imaju dugoročno prijateljstvo. Od uspostavljanja diplomatskih odnosa prije 15 godina, bilateralna saradnja se postepeno unapređuje i gradi, a dve zemlje poštuju međusobne suštinske interese i brige. Na bazi međusobnog poštovanja smo uspostavili produktivnu saradnju na polju saobraćajne infrastrukture, što je vrlo značajno za dalji razvoj društva i ekonomije Crne Gore i unapređenje životnog standarda građana. Nadamo se da ćemo sa Crnom Gorom raditi da unapredimo dodatno saradnju, kako bi ostvarili benefite za naša dva naroda", rekao je Liđijan. (kraj) lj/dpv

Share: