SAD sankcioniše 36 osoba?

22:09 01. 10. 2021. FoNet

SARAJEVO - Ekonomista Draško Aćimović ocenio je da Republika Srpska neće biti sankcionisana jer je Milorad Dodik odustao od blokade institucija Bosne i Hercegovine (BiH), ali očekuje da će uskoro biti objavljen spisak 36 osoba iz BiH koje Sjedinjene Države nameravaju da sankcionišu.

Novi izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar je u intervjuu za Glas Amerike izjavio da SAD planiraju da "agresivno" sankcionišu one koji su odgovorni za korupciju u BiH, a juče je članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku rekao da pretnje separatizmom vode ka "izolaciji" i "ekonomskom očaju". 

Aćimović je mišljenja da Republika Srpska neće biti sankcionisana, jer je, kao kaže, Dodik odustao od blokade državnih institucija,. 

"Do sankcija neće doći, jer je on (Dodik) prekinuo blokadu. Tako da je on odustao od priče i u suštini je uradio sve ono što se od njega tražilo", rekao je Aćimović za portal Klix. ba, koji podseća da je Savet ministara 29. septembra usvojio odluku o privremenom finansiranju, uprkos najavama zvaničnika Republike Srpske da se to neće desiti. (kraj) vbr/dep

Share: