Inicijativa za razrešenje Đukanovića

00:31 23. 09. 2022. FoNet | Dragica Pušonjić

PODGORICA - Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević objavio je, kasno u četvrtak, da je parlamentarna većina predala predsedniku Skupštine Danijeli Đurović inicijativu 41. poslanika za razrešenje šefa države Mila Đukanovića zbog povrede Ustava, jer Đukanović nije poverio mandat za sastav vlade Miodragu Lekiću.

Knežević je na Tviteru objavio dokument kojim se od skupštine traži pokretanje postupka za utvrđivanje "da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav, odnosno postupka za razrešenje predsednika Crne Gore". Đukanović je, prema tom dokumentu, "prekršio član 95 stav 5 Ustava jer nije pozvao na razgovor o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partija zastupljenih u Skupštini", čime "nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića" koji je, od strane parlamentarne većine, predložen za mandatara.

Na taj način "Đukanović je nesumnjivo povredio Ustav, te stoga zahtevamo da Skupština Crne Gore pokrene postupak za razrešenje predsednika Crne Gore", navedeno je u inicijativi. (kraj) dep/dpv

Share: