I Albanci hoće zajednicu

20:41 25. 02. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

SKOPLJE - Generalni sekretar stranke "Alternativa“ u Severnoj Makedoniji Zećirija Ibrahimi predložio je da se u toj zemlji pokrene Zajednica opština sa albanskom većinom, kao što se poziva na formiranje Zajednica opština sa srpskom većinom na Kosovu, objavila je Koha.

"Reciprocitet i u Severnoj Makedoniji“, napisao je Ibrahimi na Fejsbuku i postavio pitanje zašto albanske stranke u Severnoj Makedoniji ne pokrenu inicijativu za osnivanje takve Asocijacije, na osnovu pritiska koji Zapad vrši na Kosovo da formira Zajednicu opština sa srpskom većinom.

„U vreme kada je Kosovo pred konačnim sporazumom o normalizaciji odnosa sa Srbijom i kada svaki zapadni diplomata koji dođe u Prištinu ponavlja refren o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, mora se postaviti pitanje zašto albanske stranke u Severnoj Makedoniji ne pokrenu inicijativu za osnivanje Zajednice albanskih opština, sa ovlašćenjima koja međunarodna zajednica želi za Asocijaciju opština Srba na Kosovu, ništa više“, napisao je Ibrahimi, prenosi KoSSev. (kraj) is/bdr

Share: