Orlovi odleteli u Oslo

18:55 06. 10. 2020. FoNet

Beograd - Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u danas u Oslo gde 8. novembra igra protiv reprezentacije Norveške baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, uz očekivanje selektora Ljubiše Tumbakovića da će cilj biti ostvaren "jer je tim znatno spremniji u odnosu na septembar".

Norvežani tvrde da je "Srbija favorit u celokupnom baražu", a njihov reprezentativac Mohamed Elijunusi ističe da je svestan "koliko težak meč" čeka njegov tim.

"Biće to veliki izazov za nas. Ako prođemo Srbiju, nije važno protiv koga ćemo igrati. Trenutno je najvažnije pobediti njih. Za nas je apsolutni prioritet meč sa Srbijom, koja je favorit protiv nas, Izraela i Škotske. Ipak, mi dugo nismo bili na EURO i imamo velika očekivanja", dodao je Elijunusi.

Norvežani velike nade polažu u napadača Erlinga Holanda (20), koji je odličnu formu dokazao minulog vikenda kroz dva pogotka za Borusiju Dortmund i koji slovi za jednog od najboljih mladih igrača na svetu.

Selektor srpske reprezentacije ne smatra da će ključ uspeha biti zaustavljanje Holanda.

"Ne mislim da je tako. Bilo bi dobro da je on jedini koji predstavlja pretnju. Ima još igrača koji postižu golove. Imaćemo problem da zaustavimo napad Norvežana", ceni Tumbaković.

Pobednik ovog duela u finalnoj borbi sastaće se sa Izraelom ili Škotskom. (kraj) dpv

Share: