Voleo bih da osvojim novu titulu

21:12 26. 06. 2021. FoNet

LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenirao je danas na Vimbldonu pred početak takmičenja na kome brani šampionsku titulu i medijima izjavio da bi voleo da osvoji "novu titulu ovde".

U izjavi za medije Đoković je rekao da trenutno ima "dosta samopouzdanja" zbog osvojena dva prva dva gren slem turnira, ali je naglasio da mu je trofej na Rolan Garosu "ulio veliku količinu pozitivne energije", mada ga je "potrošio mentalno i fizički".

Ne dozvoljavam sebi da previše slavim uspehe, jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Voleo bih da osvojim novu titulu ovde, jer je to turnir o kojem sanjam otkad imam sedam godina. 

U prvom kolu Đoković se sastaje se sa 250. igračem ATP liste Britancem Džekom Drejperom (19), kome je ovo prvu učešće na Gren slem turniru. Drejper je na turniru Kvins pobedio Janika Sinera. 

"Sa Sinerom sam trenirao juče, pa sam dobio neke informacije o Drejperu. On je levoruk, ali moram da uradim ‘domaći zadatak’, da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač", rekao je Đoković. (kraj) dep

Share: