Još pet medalja za Srbiju

18:27 23. 04. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Na šampionatu Evrope u boksu, koji se održava u Beogradu, danas je bio istorijski dan za Srbiju, jer se pet naših bokserki plasiralo u polufinale, čime su osigurale osvajanje najmanje bronzane medalje.

Počelo je trijumfom Kristine Nađ Varge, koja je u kategoriji do 48 kilograma savladala Mađaricu Lilu Šelecki, a za prolazak u finale boriće se protiv prvog nosioca, Svede Asenolve iz Bugarske.

Usledio je meč u kategoriji do 50 kilograma između Nine Radovanović i Marjone Savrijeve iz Azerbejdžana, u kome smo videli fantastičan boks i borbu koja je završena nokdaunom. Nina je briljirala tokom celog meča i na kraju je oborila protivnicu, što je bio kraj meča. Za plasman u finale Nina će snage odmeriti sa predstavnicom Bugarske Zlatislavom Čukanovom.

Bivša juniorska svetska i evropska šampionka Sara Ćirković je u kategoriji do 54 kilograma opravdala ulogu favorita protiv Julije Koroli iz Moldavije, a u polufinalu će odmeriti snage sa Mađaricom Hanom Lakotar.

Žestoku borbu i briljantnu pobedu videli smo u duelu Dragane Jovanović i Beloruskinje Julije Apanasović, koja zauzima treće mesto na svetu u kategoriji do 52 kilograma. Jovanović je od početka do kraja boskovala silovito, odbijala konstantne napade protivnice i na kraju zasluženo slavila plasman u polufinale, gde će snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Kol.

U finišu prve sesije šestog takmičarskog dana pobedu je u kategoriji do 57 kilograma izvojevala Anđela Branković protiv predstavnice Turske Esre Kahraman.

Slede mečevi u drugoj sesiji, a za medalje će se boriti još pet reprezentativki Srbije. (kraj) is/bdr

Share: