Čestitke povodom 30 godina

17:48 07. 02. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Novinska agencija FoNet je, povodom 30. godišnjice osnivanja i rada dobila brojne čestitke iz zemlje i inostranstva.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić je, podsećajući na reči jednog velikog Srbina, da je istina kao medicina, gorka i lekovita, u čestitki konstatovao da FoNet tri decenije medijski leči Srbiju istinom.

Kada se za dlaku odstupi od istine, za kilometre se odstupi od pravde i poštenja. Danas kada slavite 30. rođendan, možete biti ponosni na činjenicu da ste u te tri nimalo lake decenije, pravičnim i poštenim vestima, a pre svega objektivnošću, postali sinonim za profesionalno novinarstvo, naveo je Antić i dodao da je FoNet danas mnogima prozor kroz koji u ovu našu zamračenu Srbiju prodire zračak nade da istina ipak nije potpuno izumrla.

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije je u čestitki FoNetu odalo priznanje na novinarskoj hrabrosti da istrajno ostvaruje misiju agencije u profesionalnom i istinitom informisanju javnosti.

Glavni i odgovorni urednik slovenačke agencije Morel Emil Lukančič Mori je, uz čestitke i duboko poštovanje na godišnjici rada FoNeta, iskazao nadu da će dve agencije dosadašnju saradnju održati bar onoliko koliko je bila i obogatiti je.

I dopisništvo španske novinske agencije EFE FoNetu je poželelo srećan 30. rođendan i da "živi dugo u dobrom zdravlju i da uvek radi na svoj način".

FoNetu je čestitku uputila i kompanija Ziđin u Srbiji, ističući da su profesionalnost, objektivnost, aktuelnost i kompetentnost potvrda kvaliteta koji traje već tri decenije, i poželela da agencija bude istrajna u standardima koje je postavila i nastavi da javnost informiše objektivno i istinito, "jer čak i ukoliko si manjina, istina je ipak istina".

Potpredsednica stranke Srbija centar Tijana Perić Diligenski je, uz čestitku FoNetu na značajnom jubileju i vanserijskoj novinarskoj hrabrosti pokazanoj u prethodne tri decenije, naglasila da je agencija uvek stajala na braniku novinarske etike, istine, slobode i intersa građana.

Želim vam srećnu i uspešnu deceniju koja je pred vama. Sigurna sam da ćete prevazići sami sebe i da ćete biti još ubojitiji u hvatanju u koštac sa svim izazovima sa kojima se suočava današnje novinarstvo, poručila je ona. (kraj) vbr/dal/bdr

Share: