Haos na Savskom nasipu

15:59 24. 08. 2020. FoNet | Zoran Pavić

Beograd - Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je za "haos na Savskom nasipu“ u Novom Beogradu direktno odgovorna gradska vlast na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, kao i predsednik te opštine Aleksandar Šapić, navodi se u saopštenju.

"Reč je o nelegalnoj gradnji, bušenju nasipa, krađi struje i vode. Time se konstantno čini niz krivičnih dela, poput izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanja nasipa, a gradska vlast i MUP godinama ne reaguju“, rekao je Pavlović u programu "Otvoreno".

Pavlović je istakao da je u poslednje tri godine drastično povećan broj nelegalnih objekata na Savskom nasipu, splavova i vikendica postavljenih bez ikakvih dozvola, i da je reč o "grupi ljudi koja je otela od Beograđana prirodu i njihovu bezbednost".

Predstavnik grupe građana "Savski nasip" Oliver Ilić rekao je da su vikendice na tom nasipu izgrađene na vodoizvorištu na kojem se iz reni bunara ispumpavaju podzemne vode za Beogradski vodovod. (kraj) lj/zp

Share: