Oduzeto dve tone droge

14:58 11. 05. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Broj krivičnih dela u drugoj polovini 2020. godine bio je za 10,5 odsto manji nego u prvih šest meseci, opšti kriminal je opao, a rasvetljeno je 89 odsto teških ubistava, od toga u rekordnom roku i dva "mafijaška", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Veoma je važno da kriminalci znaju da će se neko ozbiljno baviti onim što rade, rekao je Vulin na sednici skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

On je istakao da su u tom periodu oduzeta 1.884. kilograma droge, i poručio da će svi kod kojih se nađu narkotici biti hapšeni i kažnjavani, pa čak i za pet grama marihuane, jer kad provedu šest meseci u zatvoru drugačije će razmišljati.

U poslednjih šest meseci, kako je predočio, za 16 odsto je manji broj slučajeva nasilja u porodici, kojih je bilo 1.220, ali je problem u tome što nikad niste sigurni da li je to stvarno tako, jer se prijavljuje uglavnom supružničko nasilje.

Sigurno ima više od prijavljenih slučajeva nasilja roditelja nad decom ili dece nad roditeljima, ukazao je Vulin. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: