Zaštita biodiverziteta u Beogradu

11:50 26. 04. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Predstavljanja pilot projekta „Zaštita biodiverziteta u Beogradu“ biće održano u četvrtak, 27. aprila, u 11 časova u Akademskom parku na Studentskom trgu.

Cilj projekta jeste da promenom načina košenja zelenih površina u našem gradu, sadnjom medonosnih biljaka i edukacijom stanovništva zaštitimo i očuvamo sve polinatore sa kojima delimo životni prostor – bumbare, leptire, pčele.

Projekat će realizovati BeeCenter u saradnji sa studentima Biološkog fakulteta tokom 2024. godine, a uz podršku naše ambasade, Ambasade Republike Slovenije, kao i Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

U isto vreme, na istom mestu, studenti Grupe za nederlandistiku Filološkog fakulteta u Beogradu organizuju proslavu Kraljevog dana jednog od najpopularnijih praznika u Holandiji, koji se od 2014. godine slavi u čast kralja Vilema-Aleksandra na njegov rođendan.

Pre toga bio je poznat kao Kraljičin dan, u čast  holandskih kraljica.

Tog dana širom Holandije organizuju se ulične rasprodaje, koncerti, dečje igre, takmičenja i mnoge druge aktivnosti.

Studenti nederlandistike pripremili su mnoštvo zanimljivih aktivnosti, poput nastupa njihovog hora, sjajnih knjiga, razmene stvari i predmeta, tradicionalnih igara, ali i nagrada za posetioce. (kraj) dep/dj

 

Share: