Iskusan tim u Radaru

12:58 14. 03. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Junajted medija saopštila je da je pokrenula novi politički nedeljnik Radar, koji će izlaziti svakog četvrtka i publici biti dostupan i kroz digitalno izdanje radar.rs, u kome radi tim iskusnih novinara, predvođen glavnom i odgovornom urednicom Vesnom Mališić.

Kako se navodi u saopštenju, radar će čitaocima donositi istraživačke priče, analize političkih i društveno ekonomskih zbivanja u zemlji i svetu kao i intervjue sa zanimljvim ličnostima koje imaju šta da kažu.

Takođe će osvetljavati i otkrivati društvene i socijalne anomalije i ekonomske mitove, kritički će analizirati kulturni spektar, kreativne procese i kulturne politike. Potpuno nezavisan od svih vrsta pritisaka, novi nedeljnik je namenjen pojedincima koji, pre svega, cene kvalitet, dodaju iz Junajted medije.

Pokretač lista navodi da tim čine provereni i hrabri novinari sa integritetom, koji su dokazali da su imuni na bilo kakve pritiske ili pretnje i koji su, tokom bogate karijere, višestruko nagrađivani za svoj radi koji su javnosti poznati kao vrsni novinari čiji stil pisanja jasno prepoznaju i kojima veruju.

Urednički kolegijum pored Vesne Mališić čine Milan Ćulibrk, Dragan Jovićević i Zoran Preradović a za Radar će pisati Vuk Z. Cvijić, Vera Didanović, Marko Lovrić, Vladan Marjanović, Dragana Nikoletić, Luka Petrušić, Sandra Petrušić, Milan Radonjić, Stefan Slavković, Radmila Stanković i Mića Vujičić, dodaju se u saopštenju.

“Izuzetno mi je drago što su ovi vrsni profesionalci postali deo kompanije Junajted medija. Kroz svoj dosadašnji rad su pokazali kako se profesionalno obavlja posao i kako se odoleva svim pristiscima u odbrani pravog novinarstva. Čitaocima ćemo ponuditi nedeljnik koji pokreće i nameće važne teme, koji istražuje, koji analizira kontekst i otvara prostor za dijalog u društvu", istakla je izvršna direktorka Junajted medije Aleksandra Subotić.

Po njenim rečima to će biti jedan ozbiljan magazin i sajt koji poštuje najviše standarde profesije i ne podležu senzacionalizmu.

Glavna i odgovorna urednica Radara Vesna Mališić ocenila je da je svaki početak uvek uzbudljiv, ali dodala da ipak odavno nije osetila toliki entuzijazam novinara i urednika i radost kad je štamparska mašina na traku stavila prve primerke nedeljnika.

"Uverena sam da će Radar biti pouzdan saveznik javnosti kome se veruje i koji vraća snagu i autoritet novinarskoj reči. Mi imamo ambiciju da podižemo standarde objektivnog, hrabrog, kritičkog i visoko profesionalnog novinarstva a na to nas obavezuje i ogromna podrška javnosti koju smo dobili dok smo pripremali nedeljnik Radar”, istakla Mališić.

Redovni kolumnisti novog nedeljnika biće Saša Ilić, Danica Popović, Predrag Peca Popović i Dragan Velikić, a čitaoci će u svakom broju moći da vide i u karikatre Dušana Petričića.

Junajted medija navodi i da u svom portfoliju ima više od 120 medija - 60 televizija, 40 portala kao i radio stanice i štampana izdanja. Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi.(kraj) mjj/bdr

Share: