Zanimanje za ulaganje

19:23 01. 11. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

DUBAI - "Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koji već ulažu u srpsku privredu žele da prošire investicije u Srbiji, a posebno su zainteresovani za banjski i zdravstveni turizam", izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uoči Investicione konferencije koja se održava u okviru Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai".

On je istakao da je to prva od pet investicionih konferencija koje u Dubaiju realizuju Vlada Srbije i Razvojna agencija Srbije uz podršku Privredne komore Srbije, i dodao da je ponosan što je više od 150 privrednika iz 77 kompanija iz Srbije doputovalo u Dubai i u okviru treće tematske nedelje, posvećene urbanom i ruralnom razvoju, imaće veliki broj sastanaka s poslovnim partnerima.

Kako je istakuto na prvoj investicionoj konferenciji „Investiranje u Srbiji: Nekretnine“, Srbija je atraktivna destinacija za investiranje, a sektor nekretnina nudi brojne mogućnosti za dalja ulaganja i razvoj, što je šansa za ulagače ne samo iz UAE, već iz celog sveta. (kraj) is/nm

Share: