Srpski film u Kini

12:53 09. 10. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Na ovogodišnjem, četvrtom izdanju Međunarodnog filmskog festivala "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" u kineskom gradu Pinjao, koji će biti održan od 10. do 19. oktobra, srpski filmovi i srpski autori biće višestruko zastupljeni, najavio je danas Filmski centar Srbije.

Film "Oaza" u režiji Ivana Ikića, nedavno premijerno prikazan i nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu, imaće festivalsku premijeru u Pinjau i naći se u trci za nagradu "Roberto Roselini".

Pored projekcije "Oaze", na festivalu će biti priređena i retrospektiva klasičnih srpskih filmova pod nazivom "Novi jugoslovenski film – Srpski novi film" u okviru koje će biti prikazano devet filmova nastalih tokom 60-ih godina prošlog veka.

Publika će moći da vidi filmove "Dvoje" i "Tri" Aleksandra Saše Petrovića, "Kapi, vode, ratnici" Vojislava Kokana Rakonjca, Živojina Pavlovića i Marka Babca, "Čovek nije tica" i "Nevinost bez zaštite" Dušana Makavejeva, "Devojka" i "San" Mladomira Puriše Đorđevića, "Povratak" Živojina Pavlovića i "Praznik" Đorđa Kadijevića. (kraj) vbr/dpv

Share: