Iz Kana u Beograd

17:45 15. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Film "Francuska" Bruna Dimona, sa ovogodišnje selekcije Kanskog festivala, otvoriće 21. jula u Beogradu treći Festival francuskog filma.

Festival traje do 25. jula na tri lokacije - bioskop na otvorenom na Kosančićevom vencu, u Kombank dvorani i onlajn platformi MojOFF, a biće prikazano ukupno osam novih filmskih ostvarenja, rečeno je na konferenciji za medije u Kombank dvorani. 

U filmu "Francuska" Lea Sedu igra priznatu novinarku kojoj se posle saobraćajne nesreće život menja iz korena. Drugog festivalskog dana Žerar Depardje u filmu "O ljudima" Luka Belvoa dočarava lik veterana alžirskog rata koga progoni prošlost, a u bioskopu na otvorenom biće prikazana "Profesorka klavira" Mihaila Hanekea sa Izaberl Iper u naslovnoj ulozi. 

Tokom festivala publika će moći da vidi novo Hanekeovo ostvarenje "Nepoznati kod" sa Žilijet Binoš, "Govor" Lorena Trirara, "Ibrahima" Džonija Martina, "Trijumf" Emanuela Korkola, "Dva Alfreda" Bruna Podalidesa i "Suđenje Jovanki Orelanki" iz 1962. godine. (kraj) dep

Share: