Kad skulpture ožive

12:11 31. 03. 2022. FoNet

BEOGRAD - Radionica za decu „Kad skulpture ožive“ u okviru Porodičnog dana biće održana u Muzeju Jugoslavije 3. aprila u 10 časova, najavili su danas organizatori.

Unesvakidašnjem okruženju muzejskog parka, najmlađi posetioci imaće priliku da se upoznaju sa skulpturama i da kroz igru saznaju o umetnosti i istoriji.

Program je kreiran sa idejom da ce Muzej dodatno afirmiše kao mesto gde porodice mogu da provedu slobodno vreme, zabave se i usvoje nova znanja.

U parku Muzeja Jugoslavije nalazi se dvadeset skulptura istaknutih jugoslovenskih umetnika i umetnica koje su stilski i tematski raznovrsne, od lirskih dela u maniru realizma i intimizma, do klasične skulpture socijalističkog realizma.

Učesnici i učesnice radionice imaće priliku da čuju priče koje se kriju iza nekih od najpoznatijih skulptura u Muzeju, kao što su Ribari, Buđenje, Ptica i Kurir.

Radionica je namenjena deci uzrasta od pet do deset godina. Broj učesnika/ca je ograničen i prijava je obavezna preko formulara koji možete pronaći na veb-sajtu Muzeja.

Ulaz na radionicu je slobodan.

Share: