Festival ФotoFUTURA

10:24 20. 10. 2022. FoNet | desk

BEOGRAD - Fakultet dramskih umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, uz podršku kompanije Canon, pokreću prvi studentski festival fotografije ФotoFUTURA, saopštemo je danas.

Festival ФotoFUTURA bavi se savremenim fotografskim i bliskim vizuelnim medijima, a uključuje gostovanja istaknutih profesinalaca iz zemlje i sveta, kao i izložbu izabranih studentskih radova u galeriji NoConcept, Poenkareova 3 u Beogradu, od 21. oktobra do 4. novembra, 2022. godine.

Svečano otvaranje Festivala je 21. oktobra u 19 časova, u galeriji NoConcept i na obližnjem peronu nekadašnje Dunav železničke stanice i biće to poslednji javni događaj pre skidanja železničke pruge i promene funkcije ovog istorijskog zdanja.

Otvaranje obeležava 20 studenata FDU i FPU koji će izvesti multimedijalni performans inspirisan fotografskom umetnošću i tom prilikom biće uručena Canon ФotoFUTURA nagrada za najuspešniji studentski rad.

Kompanija Canon dodeljuje nagradu - vaučer od 150.000,00 dinara za kupovinu fotografske opreme nagrađenoj studentkinji, a galerija NoConcept dodeljuje termin za samostalnu izložbu nagrađenoj. (kraj) dep/dj

 

Share: