Slikarska kolonija "Ziđin Art"

21:34 07. 07. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BOR - Likovna kolonija "Ziđin Art" ove godine će, povodom Dana rudara Srbije, od 17. do 21. jula na Borskom jezeru okupiti slikare profesionalnce i amatere, a umetnike koji tokom kolonije budu imali najviše inspiracije, očekuju vredne nagrade, saopštila je danas kompanija "Srbija Ziđin koper".

Slikari i ljubitelji slikarstva, profesionalci i amateri pozvani su da pokažu umeće na platnu u ambijentu na otvorenom u blizini hotela "Jezero" na Borskom jezeru, u sklopu likovne kolonije za koju su prijave otvorene do 12. jula, a šalju se na adresu protokol@zijinbor.com.

Broj učesnika je ograničen na 100, a za sve koji se registruju biće obezbeđen besplatan smeštaj i hrana u hotelu „Jezero“ dok traje likovna kolonija.

Tehnika rada je slobodna, a teme su podeljene u dve kategorije - prva je razvoj rudarske industrije u Boru i Majdanpeku, uključujući rudare, pejzaže rudnika, rudarsku opremu, objekte, a druga podrazumeva pejzaže Bora i Majdanpeka, karakterističnu arhitekturu, motive iz istorije i kulture, nacionalna obeležja, ekonomski razvoj i dostignuća Bora.

Imna nagrađanih biće objavljena do kraja jula, a od 1. do 10. avgusta u hotelu „Jezero“ biće organizovana izložba slika nastalih tokom kolonije.

Na Dan rudara Srbije, 6. avgusta, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade - prva u vrednosti od 1.000 evra, dve druge nagrade po 600 evra, tri treće od po 300 evra i 10 podsticajnih nagrada po 100 evra, navodi u saopštenju kompanija "Srbija Ziđin koper". (kraj) vip/mk

Share: