Magdalena Blažević u KC Grad

11:25 28. 02. 2024. FoNet | dep

BEOGRAD - Nova sezona programa Booking Balkan, nakon gostovanja Igora Štiksa, Saše Savanović i Srećka Horvata, nastavlja se u petak, 1. marta sa početkom u 18h u Kulturnom centru GRAD gostovanjem spisateljice Magdalene Blažević, uz moderaciju Ivana Bevca.

Povod je promocija Magdaleninog novog romana “Sezona berbe”, objavljenog u izdanju izdavačke kuće Booka, u kome autorka na prepoznatljivo poetski način govori o ženskim fantazijama, napuštenim prostorima i neprevaziđenim traumama.

Magdalena Blažević (1982) rođena je i odrasla u Žepču, u Bosni i Hercegovini. Diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost. Njene kratke priče objavljivane su u književnim časopisima i na književnim portalima: Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd. Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolju priču. Objavila je zbirku priča „Svetkovina“ (2020), kao i roman „U kasno ljeto“ (2022), snažno antiratno ostvarenje, za koji je dobila nagradu tportala 2023, kao i nagradu „Kočićevo pero“. „Sezona berbe“ je njen novi roman. Živi i radi u Mostaru.

Ivan Bevc (1972) rođen je Beogradu. U karijeri se bavio pisanjem za mnogobrojne magazine i portale. Od 2008. do 2021. vodio je srpsko izdanje City Magazina. Od 2010. sa suprugom vodi izdavačku kuću Booka u čijem sastavu funkcionišu i tri Bookastore knjižare u centru Beograda. Od 2023. uređuje i vodi podkast Sto minuta buke u kome gostuju vodeće osobe regionalne kulturne i umetničke scene.

Knjige autorke moći će da se kupe po promotivnoj ceni. (kraj) bdr

Share: