Podrška mladim talentima

11:55 08. 10. 2021. | Vera Barišić

BEOGRAD - Telekom Srbija saopštio je danas da je raspisao 11. mts app konkurs za učenike gimnazija koje rade prema programu za talente na polju matematike, informatike i računarstva i da je rok za prijavu timova i ideja za aplikacije za mobilne uređeje 19. novembar, a rok za prijavu gotovih aplikacija 22. januar sledeće godine.

Kako se navodi, takmičenje će i ove godine biti održano u onlajn formatu, a pet timova sa najboljim aplikacijama, pored vrednih nagrada, dobiće priliku da se u konkurenciji sa timovima učenika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, izbori za glavnu ili specijalnu nagradu u okviru Regionalnog app izazova.

Kao deo programa "Pokrećemo pokretače" omišljenog sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene, mts app konkurs podstiče srednjoškolce da naprave korisnu i upotrebljivu aplikaciju i predstave je kao gotov proizvod na tržištu.

Konkurs se organizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Do sada je u njemu učestvovalo više od 2.500 učenika, a 168 timova prezentovalo je 175 aplikacija. Kao primer dobre prakse saradnje sa mladima konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe. (kraj) vbr/dj

Share: