Jedini koncert u regionu

12:02 09. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Giganti alternativne rock scene The Cure održaće 27. oktobra 2022. u Areni Zagreb svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, saopštili su organizatori.

Koncert u Zagrebu je deo upravo najavljene evropske turneje The Cure Tour 22 na kojoj će održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najavu novog albuma koji će doneti novih 67 minuta The Cure zvuka.

Posle koncerta 2019. na Exitu, publika će ponovo biti u prilici da prisustvuje njihovom, ovaj put, samostalnom koncertu.

The Cure, ni posle 42 godine od osnivanja, ne posustaje sa nastupima, ali ni sa izdavaštvom.

Objavili su 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, niz live albuma, soundtrackova, knjiga, a njihovi albumi su prodati u 30 miliona primeraka širom sveta.

The Cure je svojom muzikom obeležio živote generacija obožavalaca, a iako ih je teško svrstati u jedan muzički žanr, uticali su na formiranje nekoliko pravaca, kao što su goth rock, new wave i post-rock. Pet članova benda je 2019. godine svečano primljeno u Rock & Roll Hall of Fame.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. decembra od 10 časova, a mogu se kupiti preko online servisa eventim.hr po cenama od 23 do 86 eura. (ktaj) dep

Share: