Nove investicije Al Dahre

15:34 14. 04. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Korporacija Al Dahra, koja je pre tri godine kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), saopštila je danas da će tokom ove godine investirati dodatnih 25 miliona evra u razvoj, od kojih će devet biti za modernizaciju mehanizacije, a ostatak na unapređenje proizvodnje u drugim segmentima, kao i u projekat irigacije.

Uz najavljena ulaganja za ovu godinu, Al Dahra planira da u naredne četiri godine sprovede taj projekat irigacije i drenaže zemljišta vredan 80 miliona evra.

Generalni direktor Al Dahra Srbija Dušan Radičević rekao je da je kompanija, od kada je preuzela imovinu bivšeg PKB, investirala oko 60 miliona evra, duplo više nego što je bilo predviđeno ugovorom sa državom.

Ulaganja Al Dahre su brzo donela rekordne rezultate, te su prošle godine prinosi pšenice iznosili 8,2 tona po hektaru, ječma 8,9 tona i uljane repice 4,4 tona. Ove godine se planira setva povrća i drugih biljnih vrsta koje su manje zastupljene na ovim prostorima, a očekuje se da će u novoj fabrici za preradu lucerke biti zaposleno 50 novih radnika, naveo je on. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: