MTS najbolja mreža u Srbiji

11:13 11. 07. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Na osnovu rezultata ispitivanja nemačke kompanije Net ček (Net check) koja se bavi uporednom analizom kvaliteta mobilnih mreža, Mts je proglašen najboljom mobilnom mrežom u Srbiji, saopšteno je danas.

Kako se navodi, testiranje koje je sproveo Net ček na teritoriji Srbije potvrdilo je, drugi put zaredom, izuzetan kvalitet mobilnih usluga u Mts mreži širom zemlje.

Direktor za tehniku Net ček Karlos Trokado (Carlos Trocado) rekao je da su rezultati ovogodišnje opsežne analize bazirani na više od 200 časova merenja u gradovima i na magistralnim putevima Srbije.

Merenja su izvedena sa opremom renomiranog proizvođača merne opreme Rohde&Schwarz uz primenu najnovije Net ček metodologije i sve to je sigurna potvrda Mts korisnicima da na raspolaganju imaju stabilan i brz mobilni internet, kao i najkvalitetniju govornu komunikaciju, naveo je Trokado.

U saopštenju se podseća da je i prema istraživanju Ratela, jedine zvanične institucije u Srbiji koja se bavi merenjem kvaliteta mobilnih mreža, Mts tri godine zaredom najbolja mobilna mreža. (kraj) vbr/dj

Share: