Ubrzavanje pulsa

17:03 21. 06. 2023. FoNet | Desk

NOVI SAD - Na Petrovaradinsku tvrđavu od 6. do 9. jula stiže čitava ekipa producenata i DJ-eva, od velikana iz Velike Britanije, prestonice žanra, među kojima su Chase & Status, Monrroe i Charlie Tee, preko kultnog novozelandskog dvojca State of Mind i osnivača čuvene Eatbrain etikete Jade-a, sve do jake regionalne i domaće scene.

Chase & Status, ikone drum’n’bass i jungle zvuka, koje dve decenije unazad dominiraju svetskom muzičkom scenom, nastupiće u četvrtak, 6. jula na Gorki List Glavnoj bini. Već njihov debitantski „More Than A Lot“ dostigao je zlatnu plaketu, dok je naredni, „No More Idols“, bio drugi najprodavaniji album u Velikoj Britaniji. Projekat „RTRN II JUNGLE“ 2019.doneo je nove himne žanra. Poslednji album iz 2020. godine, „What Came Before”, predstavio je novu dimenziju njihovog zvuka, a najbolji primer za to je liquid drum’n’bass traka „Mixed Emotions”.

Na istom mestu nastupiće i britanska selektorka, DJ-ica i zvezda BBC radija Charlie Tee, dok na Gorki List Glavnu binu stiže i britanski MC Gardna, čiji debitantski album „Good Time Not a Long Time“ iz 2019. odlično ilustruje njegovu veštinu za mikrofonom, dok je prošlogodišnjim „Time & Space“ pokupio sve pozitivne kritike i titulu Future Artist of the Month prvog programa BBC radija!

X-Bass binu osvojiće State of Mind, Jade, Monrroe i Youphoria. Legendarni novozelandski dvojac State of Mind prisutni su na sceni već skoro dve decenije. Godine 2009. lansirali su istoimenu etiketu, koja je postala dom vrhunskih umetnika kao što su Nymfo, Black Sun Empire, Neonlight, Jade, Telekinesis, Mindscape, Gridlok i mnogi drugi.

Jade je osnivač čuvene Eatbrain etikete i jedan od najznačajnijih, internacionalno prepoznatih mađarskih drum’n’bass producenata i DJ-eva. Njegova specijalnost je eksperimentalni, energični neurofunk. Monrroe je od početka karijere prepoznatljiv po melodičnom i soul zvuku, koji savršeno kombinuje sa visokointenzivnom drum’n’bass energijom.

Drum’n’bass podmladak predstavljaće Youphoria, austrijska DJ-ica sa rezidenturom u klubu Flex, koja u svojim setovima plovi različitm podžanrovima, sa akcentom na neurofunku. 

Regionalnu i domaću podršku čine Bane, Bo Jah MC, Buzzin, C:Critz, Dozet, Drop Sensei, Drumsta, DSPT, Indukt, Kritik, Lysergic, Missin, Quantrussyan, Rebar, Shizzla, Slink, Souldrive, Statik, Tendo, Vetas i Zooter. (kraj) dep/mk

Share: