"Milioner" ponovo

14:33 06. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Nova sezona najpopularnijeg kviza na svetu „Želite li da postanete milioner“ počinje da se emituje 18. septembra, ekskluzivno na TV Nova. Takmičari će imati novu priliku da testiraju svoje znanje i pokušaju da osvoje maksimalnu novčanu nagradu od 5.000.000 dinara.

Osvrnuvši se na prethodnu sezonu kviza, voditelj emisije Ivan Zeljković istakao je: „Prošla sezona Milionera bila je izuzetno uspešna, ne samo po fantastičnoj gledanosti i najvećim nagradama, već najpre po tome što je Milioner opet pokazao kako bi trebalo da izgleda lepa i pristojna porodična zabava."

Kako kaže, tajna uspeha Milionera upravo i leži u toplim ljudskim pričama i da mu je velika čast što vodi najpopularniji kviz ikada. 

Pravila kviza i ove sezone ostaju nepromenjena. Učesnik koji sedne u vruću stolicu ima zadatak da tačno odgovori na 15 pitanja, kako bi osvojio maksimalnu nagradu. Za svako pitanje su ponuđena četiri odgovora i svako nosi određenu sumu. Na petom i desetom pitanju nalaze se zagarantovane sume. Ukoliko takmičar da pogrešan odgovor, osvaja samo sumu koja mu je poslednja zagarantovana. Takođe, učesnici imaju pravo da odustanu od igre kad god požele.

Na putu da osvoje milione, na raspolaganju imaju tri vrste pomoći: „pola-pola“, „pozovi prijatelja“ i „zamena pitanja“, a vreme za razmišljanje je neograničeno. Kviz „Želite li da postanete Milioner“ poreklom je iz Velike Britanije i emituje se u više od
130 zemalja. Na britanskoj televiziji ITV se prikazuje još od 1998. godine, što najbolje govori o njegovoj popularnosti uprkos velikoj konkurenciji među drugim emisijama tog tipa. (kraj) dep/mk

Share: