Program samozapošljavanja

17:27 21. 09. 2023. FoNet | desk

BEOGRAD - Caritas Srbije je otvorio Poziv mladima do 30 godina iz Zrenjanina, Niša i Šida da se uključeu program samozapošljavanja u okviru regionalnog projekta YourJob 2 –Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans. Mladi imaju priliku da besplatno dobiju obuku i mentorstvo za razvijanje biznis planova, a najbolje ocenjene ideje bi'e nagrađene sa 4000 evra bespovratnih sredstava za pokretanje privatnog biznisa, socijalnog ili “zelenog” preduzeća.


Cilj ovog projekta jeste osnaživanje mladih na Balkanu pružanjem prilika za povećanjenjihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekat je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije, Caritasa Austrije i Caritasa Francuske, a u Srbiji ga realizuje Caritas Srbije zajedno sa Biskupijskim Caritasom Srem, Biskupijskim Caritasom Zrenjanin i Caritasom Niš.

U toku je druga faza projekta, a tokom prve faze, na različite načine osnaženo je više od 1100 mladih iz Zrenjanina, Rume i Aleksinca, a njih18 pokrenulo je svoj privatni biznis.

Pored finansijske podrške i mentorstva za pokretanje privatnog biznisa, socijalnog ili “zelenog preduzeća” u okviru projekta “YourJob2” mladima se pruža široka lepeza usluga – karijerno vođenje i savetovanje, besplatne obuke poslovnih i “mekih” veština, profesionalni kursevi, plaćene stručne prakse kod poslodavca i još mnogo toga. (kraj) dep/mk

Share: