Restoran GIG najbolji

15:31 22. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Restoran GIG osvojio je titulu najboljeg restorana na Open Balkan Chef Culinary Challenge događaju.

U kategoriji „Najbolji restoran“, u kojoj se nadmetalo osam izuzetnih ekipa, restoran GIG, ostavio je dobar utisak svojom kulinarskom virtuoznošću.

Tim restorana predstavljen je od strane talentovanih kulinarskih majstora – Miloša Vorkapića, Nikole Šoraka i Egora Levishina, uspeo je da iznedri meni koji je očarao srca žirija.

Autentično iskustvo i jedinstvena fuzija stvorena je u pudingu od kiselog testa, sublimno uparenim sa romesko sosom, kao i u usoljenom fileu skuše sa ukusnim kulijem od borovnice i gelom od jabuke sa ukiseljenom komoračom.

Vrhunac večeri predstavljao je pileći file sa guščijom džigericom i tartufima, frikase od pilećih bataka i praziluka, preko konfitiranog krompira i tartufa, uz celer pire i čiken ojster.

Ova kombinacija oslikala je majstorstvo u balansiranju različizih sastojaka i tehnika primene.

Za kraj, čoko sfera sa kafom, čoko biskvitom i kakao kramblom, obogaćena kremom od kafe i borovnicama, pružila je poslasticu koja je zatorila veče sa elegancijom i aktivacijom svih čula.

Posvećenost organskoj filozofiji kulinarstva donela im je slavu na ovom takmičenju, gde su njihovi majstorski kreirani ukusi osvojili srca žirija i oduševili sve prisutne. Ova pobeda potvrđuje da je restoran GIG sinonim za vrhunski kvalitet i umetnost koja se slavi širom Balkana.

Pobeda restorana GIG na Open Balkan Chef Culinary Challenge ne samo da potvrđuje njihovo majstorstvo u kuhinji, već i njihovu sposobnost da stvore savršeno izbalansirane i izvanredne ukuse koji ostavljaju trajni utisak na nepca svakog gosta. Ovaj trijumf dodatno naglašava zbog čega su GIG i njihov kulinarski tim istinski sinonim za vrhunsku gastronomiju. (kraj) dep/dj

Share: