Dokument (ni)je nov

13:52 22. 08. 2020. FoNet | Vera Barišić

BANJALUKA - Član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je dokument koji je dostavljen predsedniku Srbije od ranije poznat svima i najavljuje da će ga poslati i predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsedniku Stranke demokratske akcije Bakiru Izetbegoviću.

 

U dokumentu je ono što se nalazilo u zaključcima Narodne skupštine i stavovima Vlade o statusu Republike Srpske i atidejtonskom ponašanju visokog predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda", objašnjava Dodik za Srnu.

Člana Predsedništva BiH čudi toliki interes za sastanak rukovodstva RS s Vučićem, koji je najavljen za sredu, "s obzirom na to da su ti sastanci redovni i u kontinuitetu se održavaju u Beogradu ili Banjaluci".

"Ništa se tu posebno ne dešava, osim onoga što neki nisu hteli ni da pročitaju i vide kada se dešavalo", tvrdi Dodik.

On je podsetio da je Vlada RS prošle, pretprošle i prethodnih godina donosila razne stavove i zaključke u vezi sa statusom RS, kao i da je Vučiću prosleđeno ono što je zvanični dokument Narodne skupštine objavljen u Službenom glasniku RS, od ranije poznat, dostupan u formi informacije - i sastoji se od zaključaka Parlamenta RS, koje je Vlada dužna da sprovodi. (kraj) vbr/nm

Share: