Interes Srbije preči od izraelskog

16:21 01. 07. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Srbija će, pošto je Izrael priznao Kosovo, donositi odluke poštujući prijateljstvo sa Izraelom, ali i poštujući sebe, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje da li će i kada biti preseljena ambasada Srbije u Jerusalim, što je obaveza da se učini do 1. jula po Vašingtonskom sporazumu, potpisanom u Beloj kući u septembru.

Mi ćemo u skladu sa međunaronim javnim pravom, ali i sa interesima Srbije, a ti interesi su promenjeni od trenutka kada je Izreal prinao nezavisnost Kosova, donositi odluke u budućnosti, poštujući prijateljstvo sa Izraelom, ali i poštujući i sebe, rekao je Vučić.

Vučić je, posle ceremonije kojom je obeležen završetak radova na konstrukciji Kule Beograd, izjavio da je izraleskom premijeru "jasno rekao" da nije potpisao "zajednički dokument sa Albancima i Amerikancima već samo sa Amerikancima" i da se to ticalo i odnosa Izraela prema Srbiji. 

Ne možete da nam kažete - mi smo priznali nezavisnost na delu vaše teritorije, a vi sad uradite to isto jer vas pritiskaju oni koji su i nas pritiskali, rekao je Vučić i naglasio kako takvu logiku ne prihvata jer je predsednik "suverene i nezavisne" zemlje i da je njegov posao da štiiti interese Srbije i srpskog naroda. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: