SNS na strani stranih banaka

12:52 04. 07. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Povodom predloga o autentičnom tumačenju određenih odredbi zakona o obligacionim odnosima, zaštiti potrošača i korisnika finansijskih usluga, Narodna stranka (NS) ukazuje na to da vlast SNS-a time još jednom jasno pokazuje da je otuđena od naroda i da se ne libi da otvoreno radi na štetu građana, a u korist profita stranih banaka.

Kako se navodi, poslanici Jelena Žarić Kovačević, Dejan Kesar i Veroljub Arsić predlažu Narodnoj skupštini da donese autentično tumačenje zakonskih odredbi, suprotno od tumačenja do kojeg je došla sudska vlast.

"Na osnovu njihovog tumačenja, koje bi bilo obavezujuće za sudove ako ga Skupština usvoji, građani više ne bi mogli s uspehom da potražuju od banaka povraćaj nezakonito naplaćenih naknada, troškova i provizija, a oni koji su povraćaj već ostvarili morali bi bankama da vrate sve što su im banke na osnovu sudskih presuda isplatile, s kamatom i novim troškovima sudskog postupka, navodi se u saopštenju NS-a.

.Upornost kojom SNS preko izvršne i zakonodavne vlasti pokušava da pomogne bankama na štetu građana, navodi Narodna stranka, predstavlja indiciju da se i ovde radi o koruptivnim aktivnostima. (kraj) vbr/nm

Share: