Saradnja u vojnoj industriji

17:52 13. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

KAIRO - Ministar odbrane Nebojša Stefanović potpisao je danas u Kairu sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Egipta, ministrom odbrane i vojne proizvodnje general-potpukovnikom Mohamedom Ahmedom Zakijem Memorandum o saradnji kojim se stvaraju uslovi za unapređenje i razvoj odnosa u oblasti odbrane između dve države.

Stefanović je dočekan uz najviše vojne i državne počasti, a sastanku i razgovoru delegacija prisustvovale su vodeće ličnosti egipatskog Ministarstva odbrane i Oružanih snaga.

Drago mi je da sam sa ministrom odbrane Egipta imao priliku da razgovaram o važnim temama, o saradnji naše dve zemlje, pre svega naših ministarstava odbrane. Saradnja ministarstava odbrane u oblasti vojne industrije i saradnja kompleksa fabrika koje nastupaju na zajedničkom Vojnom komitetu koji se odvija u Egiptu unaprediće i naše potencijale koje imamo u smislu saradnje naših kompanija sa egipatskim, ali takođe i ponuditi našim partnerima iz ove velike zemlje mogućnosti koje srpska odbrambena industrija danas ima priliku da nudi, kazao je Stefanović. (kraj) is/dpv

Share: