Tužiću Senat Univerziteta

17:59 22. 12. 2021. FoNet | Desk

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali objavio je na Instagramu da veruje u svoj doktorski rad i poručio će pravnim sredstvima opovrgnuti političku odluku Senata Univerziteta u Beogradu, koji je ranije danas jednoglasno utvrdio da je reč o plagijatu.

"Uvek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje", napisao je Mali, preneo je N1.

Naglasio je da je od političke hajke koja se protiv njega zbog doktorata vodi osam godina mnogo važnije to što "odgovorno upravlja budžetom države", koja, u uslovima pandemije, gradi puteve, škole i bolnice.

"Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje", zaključio je Mali. (kraj) dep/dpv

Share: