Čestitke za godišnjicu

15:11 09. 01. 2022. FoNet | Milica Rilak

BANJALUKA - Čestitke povodom Dana Republike Srpske i 30-ogodišnjice od njenog osnivanja uputili su brojni zvaničnici Srbije i Beograda, kao i predstavncii opozicionih partija.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović naveo je u čestitki da je danas "najvažniji dan za RS, koji slavimo s ogromnim osećajem ponosa", i poželeo uspešan rad, kako bi RS "nastavila da se razvija na putu mira, stabilnosti i prosperiteta".

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da je RS "nastala na temeljima teške borbe", i da je "ostvarenje sna" i "plod težnje naše braće preko Drine da žive bezbedno i u miru sa svima".

Demokratska stranka (DS) čestitala je Dan Republike Srpske i građanima tog entiteta poručila da im želi da sledeći 9. januar dočekaju u pravom miru, stabilnoj državi i prosperitetu kakav svi ljudi u BiH nesumnjivo zaslužuju posle 30 godina podela, sukoba i patnji.
 

Narodna stranka (NS) je poručila da je RS "temelj, kao i jedina garancija opstanka i budućnosti srpskog naroda zapadno od Drine, a današnji dan prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda". Srpski pokret Dveri smatra da je stvaranjem RS "sprečen ponovni genocid" nad sunarodnicima s druge strane Drine". (kraj) vip/is/mr/nm

Share: