Postajemo žrtve nasilja

12:31 12. 02. 2022. FoNet

BEOGRAD - Predsednik SSP Dragan Đilas uputio je otvoreno pismo čelnicima Višeg suda i Apelacionog suda u Beogradu ocenivši da je u tim sudovima ustanovljena praksa da "za najstrašnije laži" koje objavljuju tabloidi i televizije ili izgovaraju funkcioneri SNS, izriče minimalna odšteta.

Đilas je naveo da sudovi određuju odštetu od 50.000 dinara "za bol koji se proživi kada  pročitate ili vidite da ste lopov, kriminalac, da ste tukli ženu i decu, da imate trojke koje upadaju u stanove i siluju i pljačkaju, da spremate atentat na predsednika države, da organizujete ubistvo njegove dece, da za svoj narod tvrdite da je genocidan, da radite za Tačija i Kurtija, da ste deo narko klana, da ste u dilu sa ljudima koji su odsecali glave".

Svi takvi tekstovi i tv emisije, ističe Đilas, "imaju za posledicu činjenicu da dobar deo građana u takve laži veruju. Zbog toga su naša deca žrtve verbalnog i fizičkog nasilja u školama, a mi žrtve, za sada, uglavnom samo verbalnog nasilja na ulici". (Kraj) vip/ab

Share: