Priština želi sukobe

11:02 09. 09. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština izgradnjom policijskih baza na severu demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost Kfora, što jasno pokazuje da Priština ne želi dogovore, već sukobe i tenzije.

Povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje da Kosovska policija ima tri baze na severu i da je još jedna u izgradnji, kao i da je kosovska vlada odlučna da na severu "očuva red i mir", Petković je u pisanoj izjavi naveo da Svečlja pokušava sebe da ubedi kako ima nekakva prava na severu i da njegove poruke služe samo za unutrašnju političku upotrebu.

"Priština izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost Kfora koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni. Time je jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije. Ali jedno je sigurno - sever Kosova i Metohije pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji", rekao je Petković. (kraj) vbr/dj

Share: