Vučević posetio Generalštab

15:04 31. 10. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas Generalštab Vojske Srbije, prvi put po stupanju na novu dužnost, a na sastanku mu je načelnik Generalštaba Milan Mojsilović predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske, kao i starešine na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima, saopšteno je iz Ministarstva.

Mojsilović je obavestio Vučevića o bezbednosnoj situaciji i stanju operativnih sposobnosti Vojske koje u potpunosti obezbeđuje izvršenje svih dodeljenih misija i zadataka, a ministar je nakon sastanka rekao da niko ne treba da ima dilemu da će se nastaviti sa opremanjem i naoružavanjem Vojske i poboljšavanjem standarda njenih pripadnika tako da ona bude snažan, odvraćajući faktor za sve koji ne žele dobro Srbiji.

Kao ministar odbrane i član Vlade staraću se, zajedno sa Generalštabom, da stvaramo što bolje uslove za sve pripadnike Vojske, za bolji životni standard, za veće plate, za bolju opremu. Vojska Srbije je spremna da odgovori na sve izazove i uopšte nemam dilemu da zna koji su joj osnovni zadaci, poštujući naravno politiku naše države, istakao je Vučević. (kraj) vbr/dal/bdr

Share: