Radnicima EPS po 20.000 dinara

13:29 13. 12. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović najavila je danas da će svi zaposleni Elektroprivrede Srbije (EPS) i Pro Tenta dobiti 20.000 dinara dodatka na decembarsku platu, što predstavlja zahvalnost države što pomažu u stabilizaciji energetskog sistema, saopšteno je iz Ministarstva.

Ona je, u pisanoj izjavi, navela da se, zahvaljujući pomoći države, EPS stabilizuje i da se očekuje da ove godine ostvari najveći prihod u poslednje dve decenije, kao i da profesionalni menadžment već daje rezultate, a "osnova svakog tako velikog giganta su radnici", pa dodatak od 20.000 dinara predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad.

Mi ćemo nastaviti sa reformama u našim preduzećima u energetskom sektoru koje smo započeli ove godine. Želimo da imamo efikasnije upravljanje, bolje rezultate koji se već vide na kraju ove godine, ali i da motivišemo što više ljudi da nastave da rade u javnom sektoru, da doprinose našim kompanijama i stabilnosti energetskog sistema, poručila je Đedović Handanović. (kraj) vbr/dal/dj

Share: