Izložba zelenih projekata

13:58 10. 08. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

NIŠ - Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i EU info kutak Niš organizovali su na niškoj Tvrđavi foto izložbu 15 inovacija, odnosno realizovanih rešenja za zelenu transformaciju srpske privrede i društva, saopštio je danas UNDP.

Radi se o zelenim rešenjima koja već pozitivno utiču na životnu sredinu i zdravlje ljudi, a osmislili su ih inovatori iz Srbije - iz privatnog i javnog sektora, organizacija civilnog društva, istraživačkih institucija i lokalnih samouprava.

Posetioci izložbe mogu videti i fotonaponsku elektranu sa punjačima za električne automobile u stambenom kompleksu Magdon u Nišu, inovaciju za reciklažu tekstilnog otpada u Novom Pazaru, inovaciju kompanije iz Smederevske Palanke koja proizvodi olovke i bojice od recikliranog novinskog papira, kao i "Tečno drvo" iz Instituta za multidiscilpinarna istraživanja iz Beograda, navodi se u saopštenju.

Izložba "Zelene ideje, projekti i inovacije" biće otvorena do 14. avgusta, a organizovana je u okviru projekta "Evropska unija za Zelenu agendu u Srbiji", koji uz tehničku i finansijsku podršku EU i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP. (kraj) drp/ivt/dj

Share: