Građani da budu budni

11:15 19. 12. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Inicijativa ProGlas ocenila je danas da su izbore 17. decembra obeležile ozbiljne neregularnosti i pozvala nadležne institucije Srbije da ponište izbore u Beogradu, kao i na svim drugim mestima gde su utvrđene značajnije nepravilnosti, a građane da budu budni i "prate ishod drame u kjoj se našlo društvo posle izbora".

ProGlas u saopštenju navodi da nije reč samo o zloupotrebi javnih resursa i neravnopravnog pristupa medijima, kupovini glasova i falsifikovanju potpisa za izborne liste, već i o drastičnim zloupotrebama na sam izborni dan, uključujući tu i masovno dovođenje građana iz drugih država, kako bi se prekrojila volja Beograđana.

Na drastične neregularnosti ukazali su i domaća posmatračka misija CRTA, ali i međunarodna misija za posmatranje izbora, u kojoj su bili predstavnici Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i Evropskog parlamenta, naglašava ProGlas. (kraj) vip/ivt

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: