Raspad BiH za stabilnost

19:01 12. 04. 2024. FoNet | Vera Barišić

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u intervjuu za grčku nacionalnu televiziju ERT da će onaj ko želi dugoročnu stabilizaciju na Balkanu, podržati proces mirnog raspada BiH, preneo je danas RTRS.

"Oni kojima je do dugoročnih stabilizacija prilika na ovim prostorima, oni će podržati proces mirnog raspada BiH. I obrnuto, oni koji su za dugoročnu destabilizaciju, oni podržavaju nemogući eksperiment koji se zove BiH", rekao je Dodik, koji će učestvovati na 9. Delfi ekonomskom forumu.

On je naveo i da celokupna priprema rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama već negativno utiče na stanje u BiH i sigurno nije usmerena ka povećavanju stepena poverenja među narodima, nego ka njihovoj još većoj podeli.

"Muslimanska strana u BiH je pokrenula ovu inicijativu bez saglasnosti drugih organa u BiH, što je rušenje svih okvira. Pojavljivanje Nemačke mi vidimo kao način da ona opere svoju istoriju, koja je genocidna, a što se tiče događaja u Srebrenici, ne postoji konsenzus da je bio genocid, to je usmereno na potrebe Amerikanaca da operu svoje bombardovanje", kazao je Dodik. (kraj) vbr/bdr

Share: