Nećemo rat, nego dogovor

20:45 20. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne želi rat i pozvao predstavnike Federacije BiH i druga dva naroda na razgovore o budućnosti države.

Dodik je najavio je da će u Skupštini Republike Srpske političke partije doneti platformu na osnovu koje će pozvati partnere iz Federacije BiH da pokušaju da pronađu uravnoteženo rešenje kojim bi bili zadovoljni i entiteti i konstitutivni narodi.

To je naš odgovor na pozive na rat iz Federacije BiH, kazao je Dodik, i poručio da reči Bakira Izetbegovića, koje pozivaju na rat, nisu dobrodošle, prenela je RTRS.

Niko nam ništa neće dati, već se sami moramo izboriti. Ne želimo da ratujemo, naša opcija je mir. Dajte da razgovaramo o Dejtonu i Ustavu bez stranaca, i da taj dogovor poštujemo. Ne želimo nikakvo pozivanje na nasilje ili nametanje nekih problema, rekao je Dodik.

On je istakao da Srpska želi da razgovara o stabilizaciju i miru i o postizanju dogovora o budućnosti države koji će se poštovati. (kraj) is/dpv

Share: