Pretnje Srbima u Borovu!

15:11 02. 05. 2021. FoNet

BOROVO - Grupa muškaraca jutros je uzvikivala "Ubij Srbina" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati" prolazeći kroz Borovo u kojem su većina Srbi. Hrvatska vlada je najoštrije osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje grupe navijača u Borovu Selu kraj Vukovara", poručivši da će se uvek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima. Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je da su za dešavanja u Borovu odgovorni svi koji ih podstiču na mržnju i nasilje.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske je saopšteno da je dvadesetak mladića jutros položilo vence na spomenik ubijenim pripadnicima vinkovačke specijalne jedinice, a da su zatim u koloni krenuli kroz mesto i uzvikivali neprimerene poruke.

Portparol Policijske uprave Dragoslav Živković je naveo da je policija reagovala, izdvojila one koji su vikali, utvrdila njihov identitet i sprovela kriminalističku istragu.

Portal Indeks saznaje da su u pitanju članovi navijačke grupe "Bed blu bojs" i da su u Borovo došli i iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. (kraj) dep

 

Share: