Srbija šampion Evrope

22:49 27. 06. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

VALENSIJA - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u Valensiji u finalu pobedila Francusku sa 63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 15:14).

Ovo je druga šampionska titula za košarkašice Srbije na kontinentalnim šampionatima, nakon što su isti uspeh ostvarile pre šest godina, kada su u finalu takođe savladale Francusku.

Za najbolju košarkašicu na šampionatu proglašena je Sonja Vasić.Za Francusku je ovo bilo peto uzastopno izgubljeno finale na prvenstvima Evrope.

Treće mesto osvojila je Belgija, koja je u meču za bronzanu medalju pobedila Belorusiju sa 77:69.

Izabranice Marine Maljković večeras su odigrale savršenu utakmicu i od početka do kraja su potpuno kontrolisale igru i rezultat, a posebno je imponovala igra u odbrani, koja svih 40 minuta bila na najvišem nivou.Francuska je svih pet utakmica na ovom prvenstvu bila dominantna i sve protivnike je pobeđivala sa više od 15 poena razlike, ali su njene reprezentativke večeras bile potpuno nemoćne, kao i selektor koji do kraja nije uspeo da pronađe način da probije odbranu našeg tima.

Utakmica je rešena krajem treće četvrtine, kada je Srbija povela 48:31 i već tada je bilo očigledno da u susretu sa ovako malim brojem koševa Francuskinje to neće moći da nadoknade. (kraj) is/dpv

Share: