Odbojkašicama srebro

22:19 04. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da odbani titulu na šampionatu Evrope, pošto je večeras u Beogradu u finalu izgubila od Italije sa 3:1 (24:26, 25:22, 25:19, 25:11).

Posle dva uzastopna trijumfa na prvenstvima Evrope, srpske odbojkašice su propustile veliku priliku da pred više od 20.000 navijača u "Štark areni" potvrde dominaciju na Starom kontinentu, ali su u finišu duela protiv Italijanki ostale bez snage.

Do sredine trećeg seta utakmica je bila veoma kvalitetna i potpuno izjednačena. Očekivalo se da će to biti još jedan damatičan meč, kakav je uvek kada se sastaju ove dve selekcije, ali su posle vođstva Italije od 15:14 reprezentatvke Srbije potuno stale.

Odjednom više ništa nije funkcionisalo u igri našeg tima i Italija je lako dobila treći set. Tada se još verovalo da će odbojkašice Srbije imati snage i koncentracije da bar pokušaju da se vrate i naprave preokret, a umesto toga je usledio pravi raspad sistema.

U četvrtom setu izabranice Zorana Terzića nisu ličile na sebe i Italija je osvajala poene kao na trening utakmici, da bi na kaju potpuno zasluženo trijumfovala i stigla do treće titule prvaka Evrope, prve posle 2009. godine. (kraj) is/dpv

Share: