Radnički osvojio Kup

21:45 28. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u Beogradu u finalu završnog turnira savladali favorizovanu ekipu Novog Beograda sa 11:9 (2:4, 4:1, 3:1, 2:3).

Novi Beograd je bolje počeo utakmjicu i brzo je poveo 3:0, ali su Kragujevčani uhvatili priključak, da bi u drugoj četvrtini preokrenuli rezultat i najavili iznenađenje.

Zahvaljujući pre svega izvanrednoj odbrani sa igračem manje, Radnički je u trećoj četvrtini poveo 9:6, da bi Novi Beograd u poslednjoj četvrtini sa dva pogotka Strahinje Rašovića smanjio zaostatak na jedan gol.

Tada se očekivalo da će ekipa u kojoj igra više reprezentativaca Srbije ipak opravdati ulogu velikog favorita, ali je Radnički sa dva pogotka vratio tri gola prednosti, čime je utakmica bila rešena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Marko Radulović i Filip Janković sa po tri gola, a Nikola Lukić dodao je dva. Na drugoj strani prednjačila su braća Rašović. Strahinja je postigao tri, a Viktor dva gola.

Novi Beograd: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović 2, Žoao Pedro, Martinović.

Radnički: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3. (kraj) is/dpv

Share: