Kukavički napad

18:56 25. 08. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Beograd - Direkotor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je krivična prijava podneta protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kukavički napad na njega lično i na Srbiju, pred odlučujuću fazu borbe za Kosovo i Metohiju, a dolazi iz redova predstavnika bivšeg režima koji je upravo učinio sve da preda Kosovo.

Krivična prijava je podneta zbog navodnih tajnih pregovora sa predstavnicima Prištine, koji se nisu dogodili, a za krivično delo koje se takođe nije dogodilo, istakao je Đurić u pisanoj izajavi.

"Mi zaista pregovaramo sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, jer oni to faktički i de jure jesu i po međunarodnom pravu i po našim domaćim propisima, međutim u tome nema ni nagoveštaja priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", saopštio je Đurić.

Predstavnici Prištine su za nas samo predstavnici privremenih organa samouprave u našoj Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, i to će nadalje i biti, dodao je on. (kraj) lj

Share: