O Kuluviji i dijalogu

19:58 29. 12. 2020. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je uvlačenje brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Bezbednosno-informativne agencije u ceo proces "Jovanjica" pokušaj destabilizacije političke stabilnosti u Srbiji.

Dačić je za televiziju B92 rekao da treba ispitati svaki detalj u tom slučaju i sve navode vlasnika dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije.

Upitan o današnjem protestu zbog usvajanja odluka o gradnji na Makiškom polju, Dačić je rekao da ga to podseća na ludističke pokrete u industrijskoj revoluciji, kada su revoltirani radnici uništavali mašine, i da je matrica da se radi protiv svega što radi vlast, pa makar to bilo korisno i za građane.

"To ni njima ne donosi političke poene. Ne znam zašto to rade", rekao je Dačić.

Govoreći o međustranačkom dijalogu Dačić je naveo kako mnogi govore da žele dijalog, ali im je cilj da se formira prelazna vlada, a da u dijalogu treba da pričaju o onome šta konkretno treba da se promeni, poput promena izbornog sistema, izbornog zakonodavstva, finansiranja stranaka, medijske zastupljenosti.

"Te teze da će njima neko dati prelaznu vladu, to ne može da bude predmet nikakvog okruglog stola. To može da bude tema ako nemamo drugo rešenje", rekao je Dačić, uz ocenu da to ne može biti tema sad "kada Vučić ima više od 50 odsto glasova, a Socijalistička partija Srbije više od 10 odsto". (kraj) vip/and/dpv

Share: