Svi protiv Rio Tinta

23:08 07. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

ŠABAC - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je građane Srbije da ustanu protiv pokušaja vlasti da zarad profita nekoliko korumpiranih ljudi preda deo teritorije Srbije kompaniji Rio Tinto, koja kod Loznice namerava da otvori rudnik litijuma.

U evropskim državama udeo rudarske industrije u budžetu iznosi 0,1 odsto. Litijuma ima i u Nemačkoj, pa neka ga vade tamo, bliže im je za akumulatore i automobile, a ne da dođu u Srbiju i unište reke, vazduh, vodu i zemlju, ostvare profit, a nama ostave pustoš, kao što ga je Rio Tinto ostavio svuda po svetu, rekao je Aleksić u Šapcu, gde je održan protest povodom planova za otvaranje rudnika litijuma.

On je istakao da to nije pitanje samo Loznice, Šapca i Mačve, nego je to tema i za Požegu, Kosjerić, Rekovac, Trstenik, Jagodinu i Vranje, zbog čega cela Srbija mora da se suprotstavi tom "umobolnom projektu nekolicine korumpiranih političara u vrhu vlasti, koji su navikli da pune svoje džepove rasprodajući Srbiju", saopštila je Narodna stranka. (kraj) is/dpv

Share: