Jedinstveno na svim nivoima

23:31 28. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da "ili opozicija ide jedinstveno na svim nivoima ili ne ide", čime je u intervjuu za portal Nova S odgovorio na navode Nebojše Zelenovića i Pokreta Ne davimo Beograd da nije realno da opozicija ima jednu izbornu listu na beogradskim i parlamentarnim izborima, ali da je moguć dogovor o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

Aleksić je izričit u tome da "nema dogovora napola".

"Ili opozicija ide jedinstveno na svim nivoima ili ne ide. Verujem da će ključne opozicione stranke to shvatiti i da će biti postignut dogovor, pre svega između Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, i da će se većina pridružiti tom bloku... Ključan je dogovor između ove tri stranke", rekao je Aleksić.

Ostali, dodao je, neka posle toga sami odluče kako će nastupiti na izborima.

Prema njegovim rečima, NS je stava da bi opozicija trebalo da ima jednog predsedničkog kandidata, zajednički nastup na parlamentarnim izborima i jedinstvenu listu za beogradske izbore. 

Aleksić je ocenio da Srbiju ne možemo porediti sa državama u regionu kad je reč o izlasku opozicije na izbore u više kolona.

"Oni koji pomišljaju na izlazak u više kolona, kao u Crnoj Gori, trebalo bi da imaju u vidu činjenicu da je to neuporedivo, jer su u Srbiji najavljeni istovremeni predsednički, parlamentarni i gradski izbori u Beogradu, što nije bio slučaj u Crnoj Gori, gde su održani samo parlamentarni izbori", obrazložio je Aleksić. (kraj) dep

Share: