Ukloniti diskriminaciju

15:48 29. 09. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Veliki posao je pred nama da uklonimo diskriminaciju u svim sektorima u kojima ljudi u Srbiji žive i rade i da napravimo jednu vrstu antidiskriminacione kulture, izjavila je danas ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

"Ja je često povezujem sa imenicom koja postoji u našoj kulturi, u našem jeziku, to je čojstvo. Čuvaj druge od sebe. Mislim da tako počinje krunjenje i smanjenje diskriminacije u društvu", rekla je Čomić na drugom sastanku posebne radne grupe za izradu Predloga strategije prevencije i zaštite od diskriminacije od 2021. do 2030. godine sa Predlogom akcionog plana za sprovođenje Strategije od 2021. do 2025. godine.

Ona je rekla da u Srbiji nikada nije bilo lako donositi akta koja se tiču zabrane diskriminacije, od prvog Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom preko višestrukih pokušaja donošenja Zakona o zabrani diskriminacije, temeljenja institucije poverenika za zaštiti ravnopravnosti, odlaganja i konačno uspešnog okončanja rada na izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije. (kraj) vbr/lč/dj

Share: